AİLE DESTEK MERKEZİ HİZMET VERMEYE DEVAM EDİYOR

AİLE DESTEK MERKEZİ UZMAN KADROSU İLE HİZMET VERMEYE DEVAM EDİYOR
Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından mutlu ve huzurlu bir toplum yapısını oluşturmak için Altınordu ilçesinde hayata geçirilen Aile Destek Merkezi, uzman kadrosu ile vatandaşlara hizmet vermeye devam ediyor. 
Günümüzde birçok sorunla baş etmek zorunda kalan, üstesinden gelemediğini düşündükleri problemlerle desteğe ihtiyacı olan vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete açılan Aile Destek Merkezini tercih ediyor. 
3 uzman psikolog, 1 aile danışmanı ve 1 hemşire ile verilen hizmetten yetişkinler, ergenler, çiftler, ebeveynler, aile ve aile bireylerini oluşturan fertler gibi danışanlar yararlanabiliyor. 
Büyükşehir Belediyesinin bu hizmeti ise vatandaşlara tamamen ücretsiz sunuluyor.

PROFESYONEL DESTEK İLE YAŞAM KALİTESİ ARTIRILIYOR
Aile Destek Merkezinde danışanlar, başvuru nedenine göre bireysel terapi, çift ve aile terapisi veya grup terapisi seanslarına alınarak uzman psikologlar eşliğinde sorunları dinleniyor. Sorun tespiti sonrası ise çözüme yönelik profesyonel destek sağlanıyor. 
Bu kapsamda evlilik öncesi ve evliliğe hazırlık sürecinde çıkabilecek problemler, eşler arası uyumsuzluk ve iletişim eksikliğinden kaynaklanan sorunlar, anne-baba ve çocuk iletişimi, çocukluk ve ergenlik sorunları, sınav kaygısı, kaygı, stres, tükenmişlik, depresyon, mutsuzluk, fobiler, korkular, öfke kontrolü, panik atak, takıntı, aile içi şiddet, boşanma (öncesi-sonrası), boşanma sürecinin çocuklar üzerindeki etkileri gibi konularda oluşturulan seanslarla danışanların yaşam kaliteleri artırılıyor.


RANDEVU SİSTEMİ İLE ÇALIŞIYOR
Aile Destek Merkezi randevu sistemi ile çalışıyor. Bu hizmetten yararlanmak isteyen danışanlar Ordu Büyükşehir Belediyesinin 444 10 52 numaralı çağrı merkezini arayarak randevu oluşturabilir.